От качеството на продуктите, които купуваме, зависи не само вкуса на

...
От качеството на продуктите, които купуваме, зависи не само вкуса на
Коментари Харесай

4 начина да проверите качеството на храната си

От качеството на продуктите, които купуваме, зависи не само вкуса на вечерята ни, само че и здравето. За да бъдете постоянно в положително здраве, е належащо внимателно да избирате продуктите, които поставяте в кошницата си в супермаркета.

Понякога е много мъчно да се разбере какъв брой свеж е продуктът, оценявайки единствено неговия външен тип. За да ревизирате качеството на продуктите, би трябвало да прибягвате до секретни трикове.

Миризмата на рибата

Рибата е добре непокътната единствено в случай че се съблюдават всички условия за нейното предпазване. За страдание производителите не постоянно са съумяват. Как да разберем, че пред нас има прясна риба? Първо, обърнете внимание на миризмата й. Трябва да усетите аромата на море или йод. На второ място, погледнете в очите на рибата. Прясната ще е с изпъкнали, транспарантни и лъскави очи. Кожата от прясна риба също би трябвало да е блестяща и еластична.

Потопете яйцата във вода

Проверете свежестта на яйцата доста просто. Напълнете елементарна чаша с вода и потопете яйцето в нея. Прясното яйце ще се " удави " и ще лежи изпод встрани. Ако яйцето не е прясно, то ще плава по повърхността на водата. 

Топене на маслото

Неизрядните производители могат да продават маргарин за масло. Тяхната цена е доста по-ниска, което значи, че сходна машинация на потребителите е от изгода за бизнеса. Можете ли да определите, че в действителност купувате масло? Да, тъй като качественият артикул има избрана характерност: бързо се топи. Изсипете малко парче масло във вряща вода. Ако имате масло, то незабавно се топи. Маргаринът или разновидностите му ще се разпаднат на части.

Мляко без добавки

Производителите на мляко са доста изобретателни. Често можете да чуете истории за това по какъв начин те прибавят вода към продукта. За да ревизирате дали не сте получили такова копие, прибавете малко количество мляко към елементарен алкохол. Важно е да извършите това в вярното съответствие: едно към две, както следва мляко към алкохол. Разклаща се добре получената течност, по-късно се изсипва в паница. В качественото мляко би трябвало да се появяват бели люспи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР